سوکرالوز چیست؟ سوکرالوز یک ترکیب شیمیایی است بنابراین یک قند طبیعی نیست زیرا آن را در طبیعت پیدا نمی کنید. ساخت سوکرالوز مستلزم دستکاری مولکول های قند در آزمایشگاه است تا آنها را به چیز دیگری تبدیل کند. سوکرالوز به عنوان یک شیرین کننده مصنوعی طبقه بندی می شود. از آنجایی که این ماده توسط بدن جذب نمی شود به مقدار کربوهیدرات های روزانه شما اضافه نمی کند. به عنوان یک قند مصنوعی، سوکرالوز یک گزینه کم کربوهیدرات برای افرادی است که می خواهند قند خون خود را کنترل کنند یا از رژیم های کم کالری پیروی کنند.
سوکرالوز در بیش از ۴۰۰۰ غذا یافت می شود و یک شیرین کننده محبوب در صنعت ورزش است زیرا اساساً کالری اضافی ارائه نمی دهد. چون بدن قادر به تجزیه سوکرالوز نیست شما ۸۵٫۵ درصد از این ماده را پس از مصرف از طریق ادرار دفع می کنید. ۱۱ درصد سوکرالوز دریافتی پس از پنج روز دفع می شود و فقط ۳ درصد از طریق کلیه ها پردازش می شود.
فهرست
استفاده های رایج از سوکرالوز
این شیرین کننده یکی از محبوب ترین و رایج ترین جایگزین های قند در رستوران ها و آشپزخانه های سراسر جهان است. همچنین این جایگزین قند برای چاشنی ها، میوه های کنسرو شده، محصولات لبنی، سس ها، شربت ها، نوشیدنی ها و سایر مواد غذایی که اغلب باید برای مدت طولانی نگهداری شوند و همزمان باید طعم شیرین خود را حفظ کنند. سوکرالوز همچنین یک جایگزین محبوب برای شکر در دسرها و محصولات پخته شده است. به عنوان یک عامل شیرین کننده در محصولات پخته شده، سوکرالوز در دماهای نسبتاً بالا (۳۵۰ درجه فارنهایت و کمتر) پایدار می ماند. اکنون می توانید به سوال سوکرالوز چیست پاسخ دهید.
ویژگی های خاص سوکرالوز
- به راحتی در آب حل می شود.
- چندین برابر شیرین تر از شکر است.
- حاوی کالری نیست.
- مقاوم در برابر حرارت است.
- برای افراد دیابتی ایمن است.
- هنگام استفاده هیچ تفاوتی در طعم ایجاد نمی کند.
سوکرالوز و قند خون
سوکرالوز خالص دارای شاخص گلیسمی صفر است، بنابراین به خودی خود بر قند خون تأثیر نمی گذارد. با این حال، از آنجایی که اکثر اشکال سوکرالوز حاوی عناصر دیگری هستند ممکن است بر گلوکز خون تاثیر داشته باشند .سوکرالوز اغلب حاوی مالتودکسترین و دکستروز است که هر دو از نظر شاخص گلیسمی بالاتر از شکر سفید خالص هستند بنابراین اگر شیرین کننده سوکرالوز مصرف می کنید و متوجه شده اید که قند خون شما بالا می ماند، این عوامل حجیم کننده اغلب مقصر هستند.
سوکرالوز و کودکان
مصرف سوکرالوز پس بارها آزمایش برای کودکان از یک سالگی بی خطر اعلام شده است. علاوه بر این سوکرالوز می تواند بخشی از راه حل چاقی دوران کودکی باشد زیرا به کاهش مصرف قندهای افزوده کمک می کند. این قندهای اضافی را میتوان در بسیاری از مواد غذایی که کودکان هر روز مصرف می کنند، یافت مانند ماست های میوه ای، آب میوه ها و پودینگ ها، این محصولات مواد مغذی خوبی را فراهم می کنند اما بدون افزایش کالری.
عوارض جانبی مصرف سوکرالوز
ممکن است باکتری های خوب روده را کاهش دهد
باکتری هایی مانند بیفیدوباکتری ها و باکتری های اسید لاکتیک هضم و سلامت روده را تقویت می کنند. تحقیقات نشان می دهد که مصرف طولانی مدت سوکرالوز ممکن است این باکتری های خوب روده را کاهش دهد در حالی که بر باکتری های بد تأثیر نمی گذارد. این شیرین کننده غیرمغذی علاوه بر کاهش باکتریهای سالم روده، باعث تحریک دستگاه گوارش و نفخ میشود. به طور کلی، این باکتری ها با بهبود سلامت کلی روده به جلوگیری از نفخ کمک می کنند.
ممکن است هنگام پخت سمی شود
سوکرالوز در هنگام پخت تجزیه می شود و با سایر مواد تشکیل دهنده تداخل دارد و در هنگام مصرف طعم تلخی از خود به جای می گذارد. پختن در دمای بالا همچنین باعث می شود که سوکرالوز ترکیبی به نام کلروپروپانول تولید کند که خاصیت سرطان زایی دارد.
ممکن است باعث نفخ شود
مصرف شیرین کننده مصنوعی سوکرالوز با پرخوری مرتبط است که به نوبه خود ممکن است باعث نفخ شود. نوشابه های رژیمی حاوی سوکرالوز شایع ترین عامل ایجاد گاز و نفخ هستند که این می تواند هرگونه کاهش وزنی را که ممکن است رخ دهد را نفی کند.
ممکن است بر سلامت دندان تاثیر بگذارد
اگرچه سوکرالوز به اندازه قند بد نیست، اما مطالعات نشان داده است که مصرف این شیرین کننده مصنوعی می تواند مینای دندان را ۳۰ تا ۵۰ درصد نرم کند. بنابراین در مقادیر زیاد برای سلامت دهان و دهان مضر است. اکنون می توانید به سوال سوکرالوز چیست به راحتی پاسخ دهید.