فهرست
آسپارتام چیست
آسپارتام یکی از انواع شیرین کننده های مصنوعی بسیار پرمصرف است. از خواص آسپارتام در شیرین کنندگی به جای شکر در مواد غذایی و نوشابه ها استفاده میشود. علاوه بر آن کاربرد آسپارتام به عنوان یک شیرین کننده مصنوعی کم کالری صورت می گیرد و بسیار شیرین تر از شکر عمل میکند. ویژگی و خواص آسپارتام موجب شده تا در صنایع غذایی و دارویی استفاده های گسترده ای از آن شود.
آسپارتام با نام E951 شناخته شده و شیرین کنندگی آن چیزی حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ برابر بیشتر از قند معمولی بوده و علاوه بر آن به سختی میتواند انرژی تولید یا آزاد کند.
ساختار آسپارتام
جالب است بدانید عطر و طعم آسپارتام بسیار به قند طبیعی شبیه است. این شیرین کننده نسبت به شیرین کننده های مصنوعی بیشتر با ویژگی های قند مطابق است. از این ماده جهت تقویت طعم و رایحه میوه ها به کار رفته و بر خلاف شیرین کننده های دیگر که دارای طعم فلزی یا تلخ هستند، طعم ناخوشایندی در غذا بر جای نمی گذارد. آسپارتام ترکیبی است که از اتصال فنیل آلانین و اسید آسپارتیک با متیل الکل سنتز میشود.
داروی آسپارتام
کاربرد آسپارتام به عنوان دارو نیز دیده می شود. همانطور که گفته شد این ماده را بیشتر به عنوان یک شیرین کننده میشناسند. کاربرد آسپارتام بیشتر برای کاهش مقدار کالری دریافتی توصیه میشود. در افراد مبتلا به دیابت نیز میتوان این ماده را بدون نگرانی از افزایش قند خون بکار برد. آسپارتام میتواند از بدن دفع شده و قند خون را افزایش نمی دهد. البته این موضوع باید با نظر پزشک استفاده شود. در برخی بیماران ممکن است کاربرد آسپارتام نتایج عکس نشان دهد. در ادامه به مطالب اشاره شده در رابطه با دیابت دقت نمایید.
کاربرد آسپارتام در دیابت
کاربرد آسپارتام در افراد دیابتی بسیار خطرناک است. آسپارتام وضعیت بیماری قند خون را بدتر خواهد نمود. کاربرد آسپارتام می تواند باعث بروز تشنج شده و با انسولین واکنش عکس بدهد. از عوارض آسپارتام در بیماران دیابتی میتوان به وخیم شدن وضعیت رتینوپاتی دیابتی، تخریب شدن عصب بینایی و در نهایت کوری اشاره نمود. با مصرف آسپارتام متیل الکل آزاد شده و می تواند باعث نوروپاتی و خطر قطع عضو در افراد دیابتی شود.
کاربرد آسپارتام در صنایع غذایی
از خواص و فواید آسپارتام در شیرینی در صنایع غذایی استفاده میشود. برخی مواد غذایی که حاوی آسپارتام هستند در ادامه آورده شده است.
- نوشابه های رژیمی
- انواع چای رژیمی
- مرباهای بدون قند
- انواع طعم دهنده های بلوری و پودری
- آبنبات های بدون قند
- پودینگ و انواع ژله
- تهیه شربت های بدون قند
عوارض آسپارتام چیست
کاربرد آسپارتام در صنایع غذایی به تایید سازمان بهداشت جهانی رسیده است. اما در مصرف آسپارتام هنوز اختلافاتی وجود دارد.
مصرف منظم و طولانی مدت آسپارتام و شیرین کننده های مصنوعی دیگر بر کاهش وزن اثرات سو خواهند داشت.
مصرف منظم شیرین کننده های کم کالری مانند آسپارتام باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ خواهد شد.
مصرف آسپارتام در افراد مبتلا به اختلال متابولیکی فنیل کتونوری موجب افزایش سطح فنیل آلانین شده و از طرفی افراد مبتلا به این بیماری قادر نیستند تا این آمینو اسید را به خوبی متابولیز کنند. در نتیجه از کاربرد آسپارتام در غذای این افراد باید جدا خودداری شود.
قیمت آسپارتام در بازار خرید و فروش
قیمت آسپارتام در بازار به عوامل مختلفی وابسته است. شرکت سازنده و حجم خریداری شده از محصول بر قیمت آن موثرند. از طرفی نرخ ارز و شکت وارد کننده و خلوص محصول نیز بر قیمت آسپارتام موثر خواهد بود. برای اطلاع از قیمت آسپارتام می توانید به سایت های فروش اینترنتی مراجعه نمایید.
خرید و فروش آسپارتام
خرید و فروش آسپارتام به دلیل استفاده های گسترده از آن بخصوص در صنایع غذایی رواج فراوانی دارد. برای خرید آسپارتام میتوان به صورت حضوری و یا آنلاین اقدام به خرید نمود. فروش آسپارتام امروزه بهوسیله فروشگاه های معتبر اینترنتی نیز امکان پذیر است. در هنگام خرید آسپارتام دقت کنید که تنها آن را از مراکز معتبر فروش تهیه نمایید.
نقد و بررسیها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.